Dr. Green – Aloë vera

Dr. Green is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera. Ze maken de beste Aloë vera producten en zijn ook het jongste bedrijf van Nederland. Ze geloven er in dat iedereen alles kan, ongeacht je leeftijd. Het bedrijf wordt gerund door een klein vast team, en meer dan 60 studenten. Die werken voor of na schooltijd en op zaterdag ochtend. De gemiddelde leeftijd van al het personeel is 16 jaar. Bijzonder he! Wij vinden dit in ieder geval onwijs cool ?

100% pure Aloë vera

De Aloë vera is een 100 % puur en natuurlijk product en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. De gel van het blad wordt bijna in elk beautyproduct gebruikt en naast de hydraterende werking voor droge handen is de gel ook zeer geschikt voor andere huidverzorging. Het kan helpen bij het verminderen van huidproblemen en klachten zoals jeuk, acne en littekens.

Met het aanbieden van verse Aloë vera bladeren in een toffe geschenkverpakking en gebruiksaanwijzing kunnen jouw klanten de gel zelf oogsten.

Echt totaal iets anders! Super leuk om te geven.

Weetjes Aloë vera

Het gebruik van Aloë vera is al zo’n 6.000 jaar oud!

De Egyptenaren kwamen achter de geneeskrachtige werking van de plant en noemden het ‘de plant van de onsterfelijkheid’. De Egyptische koningin Cleopatra gebruikte Aloë vera gel dagelijks om haar schoonheid te behouden. De werking van Aloë vera wordt vooral toegewijd aan het stofje acemannan. Dit wordt met een moeilijk woord een polysaccharide genoemd. In het begrijpbare taal: een meervoudig suiker. Het wordt tot de pubertijd in jouw lichaam aangemaakt.

Naast acemannan bevat Aloë vera tal van andere stoffen zoals vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en aminozuren. De planten groep ‘Aloë’ telt meer dan 400 soorten. Dr. Green kweekt de meest geneeskrachtige soort. Dit soort heet Aloë Barbadensis miller, ook wel bekend als Aloë vera. De gel die rechtstreeks uit het blad komt is het meest geneeskrachtig.

De gel in tubes is meestal in een fabriek verwarmd en door filters heen gehaald. En ja, dit geldt ook voor 99,9% Aloë vera gel ?Hierbij verliest de gel een groot gedeelte van zijn geneeskrachtige werking. Zonde!! Ze filteren de gel zodat het stofje Aloine zich niet meer in de gel bevindt. Door de Aloïne verkleurt de gel of crème een klein beetje na een paar weken, dat willen de fabrikanten niet. Daarnaast wordt Aloïne als ‘giftig’ bestempeld, MAAR Aloë vera is niet giftig! Als je het volgens de Dr. Green instructie gebruikt is het veilig.

We maken in deze tijd onze handen continue schoon met zeep en alcohol. Hierdoor is het van nog groter belang onze handen goed te verzorgen. Het Dr. Green concept is ideaal voor mensen in de zorg en schoonmaakindustrie. Maar nu we continue ook thuis onze handen wassen, is het dus eigenlijk onmisbaar voor iedereen. Daarnaast is het voor vele andere kwalen en ongemakken heel nuttig!

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op!